Shopify som e-handelsplattform för en svensk webbshop

Download PDF

Jag får många frågor via mail angående Shopify som jag använder för min lilla plånboksbutik så jag tänkte att jag skulle skriva ett litet inlägg och berätta om vad jag har gjort och vad jag tycker funkar bra/mindre bra.

The good shit:

 • Admin-gränssnittet är lättarbetat och allt känns genomtänkt. Att lägga till produkter och hantera ordrar fungerar mycket smidigt.
 • Du behöver inte vara något tekniskt geni eller någon ehandelsexpert för att sätta igång med en fullt fungerande ehandel. Du får en tjänst som är komplett och du aktiverar/avaktiverar allt med några klick.
 • Kortbetalningen har jag genom PayPal. Den integrationen är kanske inte den snyggaste (kunden skickas ju ut till PayPal för att slutföra betalningen), men det var enkelt att komma igång och det var inga fasta kostnader.
  Det positiva är också att de inte kräver att korten verifieras med din banks säkerhetslösning (alla bär ju inte runt på sina säkerhetsdosor).
 • Det finns MASSOR av snygga, färdiga, designmallar som du enkelt med ett knapptryck installerar på din butik. Några är gratis och andra kostar några hundralappar. Jag tror jag betalade 100$ för den jag har just nu.
  Har du lite HTML-skills kan du dessutom rätt enkelt gå in och ändra/justera direkt i mallarna.
 • Det finns en ”app-store” med massa tredjepartstillägg som ger extrafunktioner. Med hjälp av dessa kan du få till mycket av funktioner som du saknar out of the box, eller om du har några specifika behov.
 • Det är enkelt att lägga till betalningsalternativ. Jag kompletterade min PayPal med fakturering (som jag tyvärr får sköta själv).
 • Prisvärd tjänst! För några ynka hundringar i månaden får du en plattform du kan växa i och som är mycket kompetent.

The NOT so good shit:

 • Eftersom tjänsten är från Kanada så har de inte riktigt ställt in sitt sikte på den svenska marknaden, och således saknar jag tex integration mot Klarna eller liknande faktureringstjänst. Jag får som sagt sköta faktureringen själv och det är allt annat än optimalt.
 • Det är inte bara faktureringen utan gäller de flesta schysta plugins som finns, de är kopplade mot stora Amerikanska tjänster inte mot de man kanske använder i Sverige.

Är jag nöjd med tjänsten?
- Ja, absolut!

Skulle jag välja Shopify idag om jag skulle sätta upp en ny e-butik?
- Njae. Om det jag säljer vänder sig mot den Svenska marknaden skulle jag not testa det Svenska start-up bolaget Tictail. Deras tjänst ser mycket lovande ut och även om de ligger LÅNGT efter shopify när det gäller plugins och snygga designmallar så har de en integration mot Klarna out of the box och det skulle nog vara det som fäller avgörandet. Jag inbillar mig nämligen att gänget bakom Tictail styr upp designmallarna snart :)

Har ni fler frågor eller funderingar så är det bara att hojta till.

One thought on “Shopify som e-handelsplattform för en svensk webbshop

 1. jag har en fråga! hur gör man med ”the shipping”? är det dom som skickar ut produkterna?? o behöver jag skicka de till dem? eller är det jag som skickar hemifrån? skulle vara väldigt tacksam för svar!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>