Grov treårsplan för smallets.com

Download PDF

Under mellandagarna började jag fundera över en långsiktig plan för mina plånböcker.
Syftet med min lilla ebutik var, och är, att jag vill lära mig om ehandel lite ”på sidan om”. Jag försöker göra allt i lagom takt och i liten skala, det viktiga är att jag har kul samtidigt som det inte får ta upp för mycket av min dyrbara fritid. Även om att tjäna pengar är sekundärt så är det viktigt att projektet inte är något som läcker pengar.

Hur som helst, min grova treårsplan ser ut så här:

2011

Jag ser 2011 som ett år att ”stabilisera”. Jag har ju i princip precis startat, så jag vill ta det här året för att arbeta upp orderflödet och få en verksamhet där jag behöver vara så lite operativ som möjligt.

 • Ranka top 3 på plånböcker och plånbok
 • Outsourca logistiken och faktureringen (innan semestern)
 • Se över sortimentet och prissättningen.

2012

Ta fram en egen plånbokskollektion under varumärket Smallets. Ska försöka hitta en designer i Sverige och lägga ut produktionen i asien. Jag kan absolut ingenting om detta så det kommer bli väldigt intressant att se hur lätt eller svårt det kommer att bli. Jag går in med naiva och förväntansfulla ögon i alla fall. Jag tar tacksamt emot tips på allt från mönsterskydd och patent (om det är aktuellt för plånböcker) och bästa länderna för produktionen.

2013

Lansera smallets.com på flera marknader.
Nu har jag inte funderat särskilt länge på detta men jag skulle tro att jag börjar med Skandinavien. Fast jag måste erkänna att USA lockar rejält. Vi får se hur det blir jag jag börjar ”borra” mig ner i vad lanseringar på nya marknader innebär rent konkret. Även här tar jag tacksamt emot tips och förslag.

That’s it!
Vad tror ni? Kommer jag att lyckas?

5 thoughts on “Grov treårsplan för smallets.com

 1. Klart du kommer lyckas! Hur ser du på ehandelsplattformen de närmaste tre åren, kommer du köra Shopify? Shopify med stöd för flera språk och valutor vore najs, men växer man och satsar på flera marknader kanske det finns bättre plattformar än Shopify. Eller vad tror du?

 2. Snabba svar här ;-)
  Har inte alls funderat över plattformen så mycket. Ser inga större begränsningar i Shopify.
  Det får visa sig under resans gång :)

 3. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point.
  You definitely know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your blog when you could be giving us something informative to read?

  Stop by my web-site – yanina diaz los angeles ca
  [lv1690.com]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>